А какво ще кажете за това?

Това е мястото приятели, където можете да дискутирате всякакви "не РЦ" теми
Николай
Регистриран: 02 мар 2017 20:16

Re: А какво ще кажете за това?

Мнение от Николай » 26 мар 2018 19:20

Този форум след 1 година ще е като modelist.bg...

Потребителски аватар
Марин
Регистриран: 20 дек 2016 18:30

Мнение от Марин » 26 мар 2018 19:52

О.Т.
Имам питане в раздел Електроника, но тъй като е много надолу едва ли някой ще го забележи. Извинете ме за нахалството ;)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 26 мар 2018 20:36

Никъде не виждам подобно отношение във форума освен с обратен знак - всичко ново, което не е правено от орпеделена група хора да се заклеймява. Определено избора за модел не е между китайски ARF и всичко от нулата. Моделизма учи хората на много ценни умения, особено по-младите. Ако един ученик го научиш да работи с 3D софтуер и да си прави елементи за самолетите, утре в университета може да проектира машини. Или да прави неща от карбон. Дори и китайските готови модели имат добри страни - да хване някой нещо да го върже и да направи няколко кръгчета на поляната - после нещата ще си дойдат на място - копия ли ще прави, планери, FPV, акробатики, хеликоптери, лодки - кой каквото му е кеф. Не виждам нуждата от подценяване на чуждото от къде идва. Аз примерно си мислих, че тва с количките е страшна тъпотия щото е "качваш се и караш" всичко, но пък се оказа, че хич не е така има предизвикателства, моделизъм всичко. Форума става такъв, какъвто го направят хората в него. Малко повече толерантност и приемане на чуждото мнение и начин на работа и ще заспи. Ясно е, че има хора, които 30-40+ години сте в хобито и всеки споделен опит е ценен, но нека не се отричат и новите неща.

Потребителски аватар
Марин
Регистриран: 20 дек 2016 18:30

Мнение от Марин » 27 мар 2018 17:39

Добри Грабчев написа:
27 мар 2018 17:09

Шперплат 0,6мм!!! Къде може да се намери?

Тук доставят по заявка, питал съм ги. Не си спомням цената, но не ми хареса...
https://www.jaf-bulgaria.com/shop/konst ... n~c3039972

Lz23
Регистриран: 29 ное 2016 07:01

Мнение от Lz23 » 27 мар 2018 22:58

Лично за мен, "новите" технологи както се цитират тук (3D моделиране, CNC рязане или фрезоване, принтиране, стиропор, депрон, композитни материали и т.н) са много добро нещо АКО и само АКО конкретния моделист може да си ги позволи и има нужните умения да ги ползва там където биха били наистина полезни за конкретния проект.
Предимството на проект показан в началото на темта са, че наистина доказват тезата "за хобаво копие не са необходими скъпи супер модерни технологии за да се постигне зашеметяващ резулт."
Напоследък думите "нови технологии" се ползват ужасно безразборно и не на място като гледам.
Не схващам какво му е новото на депронените или стиропорени модели?????
Подобни модели е имало в серийно производство и прдажба на запад поне от началото на 70 те години.
Веднъж ми попадна кит на кордов модел за кокс 0.8 куб. В кита имаше единствено и само чертеж и 2 полукрила от щампован депрон - щампован по профила на крилото както сега се правят крилцата на депронките облепени с тиксо, но там е без тиксото. До колкото разбрах са се продавали масово от 60-те години почти до края на 20 век в Америка.
Същото важи и за стиропорените модели. Композитните материали с еползват масово в моделизма също поне от 70те насам....
Та не схващам какво им е "новото" на тези технологии...
Това че не с абили масово разпространени в България не ги прави нови.
По тази логика някой може да обяви и бензиновите двигатели за "нова технология" въпреки че са се произвеждали още от 40те гоидини на миналия век...

faktura
Регистриран: 02 дек 2017 01:02
Контакти:

Мнение от faktura » 27 мар 2018 23:14

Добри Грабчев написа:
27 мар 2018 17:09
Строителството продължава.
Шперплат 0,6мм!!! Къде може да се намери?

http://forum.rcdesign.ru/f82/thread514722-3.html
http://www.kvalitet-21.com/sport/shop.p ... .119.all.1

faktura
Контакти:

Мнение от faktura » 28 мар 2018 15:19

И винцето дето ми подари беше супер :D

Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Мнение от Tasev » 03 юни 2018 14:08

master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Мнение от Tasev » 17 юни 2018 08:43

Добри,университетите бълват петоъгълни тъпоъгълници!Най-добре се управлява прос народ!Та дори и в 21 век!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

faktura
Контакти:

Мнение от faktura » 26 сеп 2018 23:06

Баща му е на твоите години.Това им е бизнес. Писал съм си с баща му и с него.
Младия ми даде пълна документация и файлове за малката Беланка