Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?

Това е мястото приятели, където можете да дискутирате всякакви "не РЦ" теми
Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Re: Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?

Мнение от Tasev » 25 юни 2018 19:51

https://www.google.bg/search?q=missile& ... AQwg4IIygA :lol:Това и оная схема от предния ми пост ,приличат ли си?Нали се говори за" копийност"?Тая версия съм я виждал в Лондон и съм я снимал.JU-87 G летяла е и в България!А към Христо?В М1:5 електро версия -мисия трудна?Но все пак като си решил,опитай?Ако направиш тема ,ще я следя с интерес?!Цар на електрото е Бачо Илия -депрона!Признал съм го!И от публикуваното от Faktura се вижда разликата? Но който иска да си приема нещата от своята камбанария!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

Tasev

Мнение от Tasev » 25 юни 2018 21:13

Прав си Добри,поредната манипулация!Да му мислят клиентите!Но беше 100% копийно и реалити?Но да не забравяме ,че след раждането си човек се сблъсква с първата измама?Беберона!!!Та и това ще мине като гримираната миска маймуна!Ти го каза!!
Последна промяна от Tasev на 26 юни 2018 08:30, променено общо 1 път.

Николай
Регистриран: 02 мар 2017 20:16

Мнение от Николай » 25 юни 2018 22:12

Е, други се прехласват по други дивотии. Както оценяваш, така ще ти отмерят.

Tasev

Мнение от Tasev » 26 юни 2018 11:33

Митак, Faktura.Благодаря ти за линковете и зипа.В Зипа е снимана прекалено детайлно лондонската щука!Дори моите снимки не са толкова подробни.Още веднъж-Благодарско!Имам приятел който притежава голяма колекция от английските книжки.Но трябва да се сканират.На щуката имаше оригинални чертежи и инструкции за ремонт.С гриф " секретно "и печат с орела и свастиката.Най -големия радетел беше Найден Дичев от Ловеч.Не знам съдбата на тоя човек?Той притежаваше най-големия архив.От завода в Ловеч.

faktura
Регистриран: 02 дек 2017 01:02
Контакти:

Мнение от faktura » 26 юни 2018 16:27

Tasev написа:
26 юни 2018 11:33
Митак, Faktura.Благодаря ти за линковете и зипа.В Зипа е снимана прекалено детайлно лондонската щука!Дори моите снимки не са толкова подробни.Още веднъж-Благодарско!Имам приятел който притежава голяма колекция от английските книжки.Но трябва да се сканират.На щуката имаше оригинални чертежи и инструкции за ремонт.С гриф " секретно "и печат с орела и свастиката.Най -големия радетел беше Найден Дичев от Ловеч.Не знам съдбата на тоя човек?Той притежаваше най-големия архив.От завода в Ловеч.
Здравей Краси !
Ако Щука-та на Владо (Lz23) е у теб - тя е рязана по Ziroli, но нащабирана до 1:6.

А понеже знам, че си фен на Ме 109 - ето ти малко оригинална литература :D

https://ndox.abv.bg/download?id=2c8415d3ef

За съжаление снимките по-долу са от не завършен проект ...

Снимките са правени от приятеля на Бат Добри - Р. - у тях ...
На първата - моя милост през 2007 год. :D
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

бачо илия депрона
Регистриран: 29 мар 2017 19:43

Мнение от бачо илия депрона » 26 юни 2018 16:42

Добри Грабчев написа:
25 юни 2018 14:33
Не знам кой какво копира,но тези елерони измишлъотина вероятно на германците,водят до срив на потока в края на крилото...
Иска се майсторлък,опит,фантазия!
Това за срива на потока не знам дали ти си го измислил, или някой ти го е казал , но аз на моята щука направих точно по този начин клапи и елерони и моделчето си лети прекрасно....пък и ,като се замисля- едва ли германците са били такива тъпанари,че да не го обдухат в тръба и да видят срива на потока с такива клапи и елерони
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/

Tasev

Мнение от Tasev » 26 юни 2018 16:56

Благодарско за нещата свързани с МЕ-109 !Благодарение на Влади LZ-23 щуката е при мен!Подкарал съм я да я довършвам!Влади е фен на Зироли! Но има много готин чертеж на Марутака.Но е в по -голям мащаб.Относно елероните.При руменовия модел са продължение на крилото.Демек по чертежа на Зироли.На Марутака са като на истинския модел.Реално закрепване.Те лагеруват на 1/4 от ширината на елерона.Бачо Илия -депрона я подкара преди мен.Изпревари ме.Но аз не бързам.Моделчето му лети перфектно!Дори китайците при тяхното производство-ширпотреба са ги по китайчили!И като заключение,дето казало кучето.Въпрос на вкус!Иначе света щеше да е еднотипен!Матрица!А инямаше да има тема да си "чешем "езиците? :lol: ;)

Tasev

Мнение от Tasev » 26 юни 2018 17:00

За съжаление снимките по-долу са от не завършен проект ...

Снимките са правени от приятеля на Бат Добри - Р. - у тях ...
На първата - моя милост през 2007 год. :D Прощъпулника на Румен?Защо не бродира логота?Да се знае кой е автора?Май се очертава да попишеш по тая тема, доста?

faktura
Контакти:

Мнение от faktura » 26 юни 2018 17:51

бачо илия депрона написа:
26 юни 2018 16:42
Добри Грабчев написа:
25 юни 2018 14:33
Не знам кой какво копира,но тези елерони измишлъотина вероятно на германците,водят до срив на потока в края на крилото...
Иска се майсторлък,опит,фантазия!
Това за срива на потока не знам дали ти си го измислил, или някой ти го е казал , но аз на моята щука направих точно по този начин клапи и елерони и моделчето си лети прекрасно....пък и ,като се замисля- едва ли германците са били такива тъпанари,че да не го обдухат в тръба и да видят срива на потока с такива клапи и елерони
:D :D :D За Щука - не знам дали е "духан" ама виж това за Ме 109
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

faktura
Контакти:

Мнение от faktura » 26 юни 2018 17:55

Имам го и чертежа на MURATAKA. Всички модели, които Владо е правил са рязани от мен.
А за протокола - този Ме 109Е е първия лазерно изрязан модел в България,

Ама , моля те , не дърпай дяволчето за опашката - да отварям тема за тоя и други Мессери :D
А и не само за Мессери , ами и за МИГ 3 :D

Хайде наздарве !