Нещо интересно
-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Re: Нещо интересно
за мене, безчетковите мотори са правотокови, но не и постояннотокови....което,разбира се , според общоприетите норми, е едно и също....но за мене не е... за мене ,прав ток е този,който не променя посоката си , а постоянен- който не променя посоката и големината си........това си е мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
- Марин
- Регистриран: 20 дек 2016 18:30
В ел. техниката понятието прав ток не съществува /в противен случай би имало и крив токбачо илия депрона написа: ↑16 ное 2020 13:38за мене, безчетковите мотори са правотокови, но не и постояннотокови....което,разбира се , според общоприетите норми, е едно и също....но за мене не е... за мене ,прав ток е този,който не променя посоката си , а постоянен- който не променя посоката и големината си........това си е мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него

Уточнихме какво е постоянен ток - не променя поляритета си. В зависимост от контура, в който участва, формата и интензитетът му може да се променят. Пример: тиристорно фазово управление на мощността /използва се в мощни изправители, зарядни устройства, регулиране осветление и т.н./
В нашият случай се използва ШИМ модулирането, т.е. пекъсване на веригата през определени интервали от време, за определено време. По този начин се променя ефективната стойност на тока. На този принцип работят всички импулсни захранвания, зарядни за телефони и какво ли не. Но във всички тези случаи говорим за манипулиране на постоянен ток, превръщайки го в пулсиращ такъв, но не променя посоката си. Всъщност има много какво да се каже по въпроса, но не е предмет на темата.

- Марин
Аз си обяснявам така нещата: Окачването на лопатите е като едни скрити панти-механизми за управление на кормила /преди време Краси беше подхванал темата за тях/. Ъгловото отклонение на лопатата при стопиран ротор променя стъпката и. Та от там и идеята: въпреки центробежната сила, при непостоянен въртящ момент от страна на мотора се получава изпреварване/изоставане на лопатите, а това променя и стъпката им. Единствено не ми е ясно как моторът знае къде е 0 градуса на ротора.
-
[/quote]
Уточнихме какво е постоянен ток - не променя поляритета си.
[/quote]
WIKIPEDIA .......Постоянният ток (съкр. от английски: DC (direct current)), и често наричан в практиката прав ток, е електрически ток, който не се изменя по посока и големина във времето.
Уточнихме какво е постоянен ток - не променя поляритета си.
[/quote]
WIKIPEDIA .......Постоянният ток (съкр. от английски: DC (direct current)), и често наричан в практиката прав ток, е електрически ток, който не се изменя по посока и големина във времето.
- Марин
Никога не съм казвал, че във Википедията не е пълно с глупости.
Не ми се кълве по клавиатурата, ако искаш дай телефон да ти се обадя и ти кажа всичко за тока, което те интересува.
Не ми се кълве по клавиатурата, ако искаш дай телефон да ти се обадя и ти кажа всичко за тока, което те интересува.
Последна промяна от Марин на 16 ное 2020 19:33, променено общо 1 път.
- Марин
Не те знам на каква възраст си, но ако си пълнолетен си купи такъв АКboqn написа: ↑16 ное 2020 19:22
М, не се ли сещаш камерата е око ,ако са я сложили от зад зад мушката кво става ?става това коет търсят
А пък аз ако има такова АК ще го ползвам на месо няма да си играя ама хич
АК. решава всичко! и както е казал сталин НЕТ ЧЕЛАВЕК НЕТ ПРАБЛЕМ! ЕВАЛА МУ НА АКЪЛА! НО НЯМА АК.
СЕГА СЪБИРАМ СТИНКИ
ЗА ШОКОЛАДОВ
ТАКА Е ПИЧОВИИ, ЕДНА КАМЕРКА ОТ ЗАДЕ И ДА ГО КАРА КОЙТО МОЖЕ ТВА НЕЕ ЗА МЕНЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯМ САМ
![]()
![]()
ДОКАТО СЕ НАУЧА ОХООО НЕ СЕ ЗНАЙ КОЛКО ПЪТИ ЩЕ СЪМ В ПИРОГОВ
![]()
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
благодаря....но и на мен не ми се спори повече
-
три кабела са от няква платка, дето я нвря под мотора...вижда се на 1,29 мин. от клипа....може би тя прави нещо
- Марин
Точно тази платка е липсващото звено от цялата система - магнитен енкодербачо илия депрона написа: ↑17 ное 2020 12:24три кабела са от няква платка, дето я нвря под мотора...вижда се на 1,29 мин. от клипа....може би тя прави нещо
https://www.aliexpress.com/i/4000689230875.html
- Марин
Ето това знае и определя посокитеДобри Грабчев написа: ↑17 ное 2020 07:59.................................Въпроса е как се определят посоките?От мотора излизат 6 кабела!
Сега вече знаейки къде по окръжността се намират лопатите не е проблем заигравката с въртящият момент на мотора, оттам промяна на стъпката на лопатите вследствие избързването/изоставянето им, с една дума готово хели. За съжаление приложимо само при непосредствена връзка двигател-ротор.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.