Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?

Това е мястото приятели, където можете да дискутирате всякакви "не РЦ" теми
Николай
Регистриран: 02 мар 2017 20:16

Re: Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?

Мнение от Николай » 23 фев 2018 19:05

Що пък да е смях, въпрос на виждане и възможности.
Нещо по самолета да коментирате? На мен ми харесва, въпреки че не харесвам копията.

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 24 фев 2018 10:03

Дотук само дребнословие и злобнички коментари на много, много ниско ниво. Първо беше шперплата, после защо имало планове в голям мащаб.

Добри, за тия двайсе години моделизъм ми е интересно колко модела имаш, които може да ги сложим до тоя на човека, който прави модела, който коментираме за сравнение и колко летят както предното му копие да речем? Дай да ги видим!

Положението малко е бай Ганьо с голф тройката коментира Шумахер как влиза в завоите :lol: Или треньора на бистришките тигри да коментира защитата на Реал Мадрид как застава видишли :mrgreen:

Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Мнение от Tasev » 24 фев 2018 10:41

Христо!!!Нападаш човек, който е на възраст и е еден от светилата в българския моделизъм.тоя човек е направил твърде много .И е допринесъл за развитието на моделизмите!!!Ходил е на много състезания и се е доказвал!!!Защитавания...търговец от теб.Нека да покаже колко модела е сглобил...завършил...облетял -лично той???Четеш ли в руския форум за Ме -109 Емил...бейд би булгериен???Модела който Николай..бонети завърши ...облетя и строши???Едно е да режеш,пакетираш и продаваш.Това га правят и други хора в България.Но тия хора не пишат и не парадират!!!Намираш пазарна ниша...рекламираш нещо ....режеш...пакетираш и продаваш!!!ТОВА НЕ Е МОДЕЛИЗЪМ!!!Това го правят и китайците!!!И те не са моделисти....търговци са!!!Относно...Шумахер.Помня годините когато прецака Дейман Хил...за да не стане шампион!!!Та по темата!!!Колко човека правят ...копия в България???И показват ..какво правят???Малко!!Единия е Добри Грабчев!!!И му правя евала!!!Та за това...не упреквай човек който не познаваш!!!Относно ...чертежа.Не знам как ще го покаже...Тоя който събира тоя кит???Пред т.н съдийска колегия??Друго е ако тоя модел е купен от светило в моделизмите за кеф???Склонен съм на тая теория!!!Преди години руснаците питаха Румен за Щука...JU-87??Гледам че вече е изрязана в три мащаба!!!Успех с продажбата.Има доста да я доработва.Да е жив и здрав ,да реже и продава!!!Извинявам се за правописа...пиша от телефон.Следя гемата и не съм в България!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 24 фев 2018 14:11

Първо това, не е форума на Моделистика, който сега разбирам защо така тъжно е замрял, че да съм длъжен да си пиша името. Какво да гледам датата на клипа от 2014? Същия човек сега прави FW по кит на Румен? Бил търговец, ми да, продава китове, къде е проблема?

Нямам претенции за световно известен моделист. Просто комплексарщината и злобата, която лъха от коментарите на 2-3 човека към Румен а много тъжна и жалка. Същевременно много типично българска и бай-ганьовска за съжаление. Тука, явно си има "закачка", която е явно повод грозно да се пише за човек, който не е част от форума. Режел модели и продавал, много е лесно, бе на компютърчето цъка цъка, после на лазерчето :lol: Отново типично по бай-ганьовски да опорочим труда на другите.

Най-обичам така като ме питат защо им искам толкова пари разни клиенти за да им направя сайт или някаква система за 1-2 месеца работа, направо им посочвам вратата, защото да начукаш нещо на компютърчето, от другия край да излезне нещо се иска знание, четене, работа, години опит и тн.

Темата нали е какво мислите за тези модели? 50% копия на самолети, а вътре какво? Румен изял на някой баничката и в тоя форум сигурно най-голямата тема от 10 страници е пълна със заяждания на ниско ниво - шперплата, чертежите. Моделиста, Херве прави модел за 20-30 хиляди евра и се е доверил за проекта си на този производител. Колкото и да не ви се иска на някои хора със "закачки" това говори за едно високо качество на продукта на въпросния търговец.

Аз напоследък се зарибих да правя планери. Кажте хората от Търговище от NAN за нещо завиждате ли им? Че и те завалийките не стига, че българи, ами и правят и може би най-добрите планери в света? Търгаши гадни пуууу никви моделисти! Сигурно и те чукат на компютъра и отзад лазера прави планери :lol:

Като почнах да се занимавам с хобито страшно много се изкефих, че има хора като Румен, като Нан, като Мирослав от Варна, които имат световно известни продукти, които ги хвалят по какви ли не форуми и правят нещо на световно ниво. Пробвайте да се погледнете от страни...грозно е!

Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Мнение от Tasev » 24 фев 2018 14:54

Ок!!!Може и да си прав???Защо се е спрял световния моделист на продукта на Румен,??Отговор....кой друг реже шперплат в тоя размер???Освен китовете които се сглобяват в гаражи и с тях се лети!!!Не забравяй че търговищските модели се правят за Граупнер???От много години!!!И човека е създал работа на доста бивши моделисти.Ти реши че тоя форум е умрял???Е няма да умре....твърде млад е още!!!Няма злоба???Закачки си има и ще има!!!Но всяко нещо си има граници!!!А линията е твърде...тънка!!!Не искам да се засягаш или убиждаш??Сглоби един принтнат спитфаер.И аз го харесах в първия момент!!!Но си зададох тъпия въпрос.Каде е моделизма???В принтера???В умението да пуснеш купеката програма???В китването...понеже продукта излиза доста ..."космат"??Мислех да си копувам принтер...но приател, който е повече в час с това ме разубеди!!!Беше казал че ще принтираш корсар??Това на снимката...с крилото ?Ти ли си??Понеже виждам същата снимка в америконски сайт???
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

Потребителски аватар
Марин
Регистриран: 20 дек 2016 18:30

Мнение от Марин » 24 фев 2018 15:08

А навремето правеха москвичи от немскикаски

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 24 фев 2018 15:38

И хляба беше колкотам стотинки и всички крадяхме от ДАП-а нали :lol:

Тасев, много въпросителни много нещо, личи си, че повече обичаш да пишеш от колкото да четеш. Ако четеше написаното щеше да разбереш, че съм имал предвид Моделистика, която в момента е основно продавалнил :idea: Иначе, освен 3д принтирания ми самолет имам и други, балсови и епо модели направени. Но както казах, вече не претендирам за нищо като моделист, нямам спечелено нито едно състезание от социализъма.

Потребителски аватар
Slav_s
Site Admin
Регистриран: 28 ное 2016 14:54
Контакти:

Мнение от Slav_s » 24 фев 2018 15:42

Аз тези китове направени от него съм ги виждал на летището, след няколко краша и опити за облитане последния най накрая литна някак си и ако се интересуваш може да питаш Бонети как са ? След това смени технологията и сега нещата изглеждат по добре.
Тая тема стана много грозна :D дайте да направим една и поне моделите да си показваме
:D :D :D
Аз на такива теми се кефя
http://modelistika.com/showthread.php?t=50084
Жалко че те не преобладават тук а се набляга на празните приказки, от 60 човека тук сам трима четирима правят нещо такова!
Слави Чорбанов - София 0889290525
Balsa flies BETTER ! ;)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 24 фев 2018 15:56

Като гледам видеата по сайта и фейса бая модели му летят и то доста добре :idea: Дай тема да видим как летят копийните модели на светилата в моделизма? Че само от правене тук таме някоя снимка :idea:

Петър Алексиев
Регистриран: 20 дек 2016 20:32

Мнение от Петър Алексиев » 24 фев 2018 16:01

Тъкмо и аз това исках да напиша , че стана грозна тема!!!!!
Даите да си показваме моделите , да ги обсъждаме , да се шегуваме с тях !!!!! а НЕ да даваме квалификации на хората!!!!
Мнението ми по темата е , че хора като Румен които съчетават хобито с бинеса ( няма нищо лошо в това ) ако се вслушваха и черпеха опит от ОПИТНИТЕ ( стари ) моделисти --- моделите им щяха да са още по добри!!!!
В рамките на шегата ---- преди повече от 6000 г. също са се правели летателни апарати ( в Индия --- Вимани ) какъв ли е бил бизнеса с тях :D :D :D ???
Петър Алексиев
Велинград