Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?
- Slav_s
- Site Admin
- Регистриран: 28 ное 2016 14:54
- Контакти:
Re: Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?
Какво им е на опознавателните знаци ? Аз и свастики съм слагал и какво от това ?? 

Слави Чорбанов - София 0889290525
Balsa flies BETTER !
Balsa flies BETTER !

-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Бай Добри- водоразтворимите бои са най- подходящи за депронките....вече десетки фирми предлагат такива....разреждам ги с вода и пръскам с пистолетче с дюза 0,5мм ...А специално при този модел, пробвах друга технология, която я измисли колегата Маревото Коле - целият модел е облечен с автомобилно фолио-много по-тънко от рекламното и по-разтегливо....след това шкурене на фолиото с 400 шкурка ...и може спокойно да си го пръскаш ,с квато си искаш боя, без притеснения,че ще се разяде изолацията...Маревото ги напръска с акрилен спрей,а аз си останах верен на водните бои ....интерсното е ,че водната боя хвана много по-здраво по фолиото от спреяДобри Грабчев написа: ↑26 фев 2018 20:33За съветските самолети знам,че петолъчките са от долната страна на крилото,защото германците от това се страхували да видят петолъчка над тях...В Германия фашиския знак е забранен...Има го като квадрат,но едва ли много хора го знаят.
Иначе модела е прекрасен...Летял ли е вече?
ПП
Имам един въпрос?
Какви бои ползваш за да не разтворят фибрана и депрона и с какво ги пръскаш?
Иначе за различни детайли а и за матрици ползвам пенополиоретан.Той не се топи от ацетона.Това е тн строителна пяна.
Последна промяна от бачо илия депрона на 27 фев 2018 09:30, променено общо 1 път.
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
Аз пък изгледах стотици снимки и никъде не видях да липсва свастиката на опашката...затова я сложих....но ме домързя да и направя бялото обкантване.....и едната от буквите по тялото трябваше да е жълта,ама заради една буква не ми се ходеше да купувам жълто фолио .... а пък и не казвам,че претендирам за неква копийност...харесвам го тоя самолет и затова реших да скалъпя нещо подобно на него....квото-толкоз....който може повече и разбира повече от символики- нека покаже:D

-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
И за да дам повод за още малко оплюване за символиките- ще покажа още една изолация ...със сбъркани знаци:
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Последна промяна от бачо илия депрона на 27 фев 2018 10:41, променено общо 1 път.
- Slav_s
- Site Admin
- Контакти:
Супер ебачо илия депрона написа: ↑27 фев 2018 10:26И за да дам повод за още малко оплюване за символиките- ще покажа още една изолация :

Balsa flies BETTER !
Balsa flies BETTER !

- Slav_s
- Site Admin
- Контакти:
Само реактивна депронка не бях виждал

Balsa flies BETTER !
Balsa flies BETTER !

-
Хората правят какво ли не !!

[url]
[url]
-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
И тук е интересно.Има модели и със свастики!!Нали са копия ...все пак!!!Бачо Илия ,не се самобичувай!!!Гледаме,коментираме???Това е идеята!!!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
За мен един копиен модел трябва да бъде максимално близък до оригинала. Като е имал свастики оригинала да има и на копийния модел. Всичко друго е комплексарщина. Иначе темата беша за модели в мащаб 1/2, изтриха ми се мнения по нея, а останаха разни депронки, които се събират на кухненската маса
Слаба модерация, колега, много слаба