Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?

Това е мястото приятели, където можете да дискутирате всякакви "не РЦ" теми

Потребителски аватар
Марин
Регистриран: 20 дек 2016 18:30

Re: Какво ви е мнението за модел в този мащаб ?

Мнение от Марин » 27 фев 2018 14:51

Колкото построяването на Boeing 747 е моделизъм, толкова и на тази етажерка

Потребителски аватар
Slav_s
Site Admin
Регистриран: 28 ное 2016 14:54
Контакти:

Мнение от Slav_s » 27 фев 2018 14:54

Fantasmos написа:
27 фев 2018 14:32
За мен един копиен модел трябва да бъде максимално близък до оригинала. Като е имал свастики оригинала да има и на копийния модел. Всичко друго е комплексарщина. Иначе темата беша за модели в мащаб 1/2, изтриха ми се мнения по нея, а останаха разни депронки, които се събират на кухненската маса :lol: Слаба модерация, колега, много слаба :idea:
Не разбрах само какво е трито ?
До сега в този форум не съм си позволявал да трия коментар на който и да било :)

Относно "комплексарщината" която цитираш не смяташ ли че тази грандомания в моделизма е точно това ?
Освен от финансова гледна точка всичко друго е в пъти по лесно при големият модел, всеки дърводелец ще ти направи подобно нещо :lol: Подбора на материали, бои , копиност на детайлите всичко е по лесно в големият мащаб, пилотирането на подобен модел също. Майсторлъка е като трябва да се вместиш в 1500 грама /примерно/ и модела да е максимално копиен и да лети добре.
Другото за мен е по скоро "комплексарщина" ;)
Слави Чорбанов - София 0889290525
Balsa flies BETTER ! ;)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 27 фев 2018 15:16

Ами не, ще ти кажа защо, първо си купих един трейнър да се уча да летя на него, 100см. Струваше ми се голям самолет. След това си взех един 120см FW-190A8 :) Който също ми се струваше още по-голям. След това и един FW-190 D9 който беше малко по-голям, та се стигна до 170см 3d принтирания спит. Сега правя двуметров планер. Първите модели ще ги пусна да ги продавам/подарявам скоро защото ми изглеждат супер малки. Та както повечето неща в тоя живот всичко е въпрос на переспектива. Искам да си наема работилница сега за да мога да си правя нещата на спокойствие, ама по тия старите квартали като Брезите подобни помещения са по-редки и от девствените студентки в НБУ. Та, ако имах работилница в миг щях да почна примерно да направя я някоя Щука от Румен, я някой Месершмит 1/4. Даже за Месера съм проучвал конретни самолети за копийност и тн. Проблема при мен е мястото както за летене така и за строене. Иначе отдавна да съм минал примерно 1/4 размера.

При по-големи мащаби се постига копийност и мащаб далеч по-лесно. Аз на спита да речем се отказах от нитове дори, но на 1/4 са далеч по-лесни нещата. Та да ти кажа ако можеш да си го позволиш и имаш нужните условия, не виждам защо да не хванеш и 50% модел.

Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Мнение от Tasev » 27 фев 2018 15:22

Кацането на "големия модел" беше като -тухлиране!!!Да хвърлиш струг Ц-8 във въздуха !!!И за го "кацнеш".Да вляза в темата.Дано това не се случи с големия шперплатов модел в мащаб 1:2.??? :oА относно замисъла и конкретните ти мечти???Браво!!!Супер!!!!От Румен ли си купи -дората???
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

Потребителски аватар
Slav_s
Site Admin
Регистриран: 28 ное 2016 14:54
Контакти:

Мнение от Slav_s » 27 фев 2018 15:28

Fantasmos написа:
27 фев 2018 15:16
Ами не, ще ти кажа защо, първо си купих един трейнър да се уча да летя на него, 100см. Струваше ми се голям самолет. След това си взех един 120см FW-190A8 :) Който също ми се струваше още по-голям. След това и един FW-190 D9 който беше малко по-голям, та се стигна до 170см 3d принтирания спит. Сега правя двуметров планер. Първите модели ще ги пусна да ги продавам/подарявам скоро защото ми изглеждат супер малки. Та както повечето неща в тоя живот всичко е въпрос на переспектива. Искам да си наема работилница сега за да мога да си правя нещата на спокойствие, ама по тия старите квартали като Брезите подобни помещения са по-редки и от девствените студентки в НБУ. Та, ако имах работилница в миг щях да почна примерно да направя я някоя Щука от Румен, я някой Месершмит 1/4. Даже за Месера съм проучвал конретни самолети за копийност и тн. Проблема при мен е мястото както за летене така и за строене. Иначе отдавна да съм минал примерно 1/4 размера.

При по-големи мащаби се постига копийност и мащаб далеч по-лесно. Аз на спита да речем се отказах от нитове дори, но на 1/4 са далеч по-лесни нещата. Та да ти кажа ако можеш да си го позволиш и имаш нужните условия, не виждам защо да не хванеш и 50% модел.
Тука съм съгласен, аз имам доста модели но все са до към 2м размах и 30сс мотори. Електро почти не карам защото не ме кефи .
При мене основния проблем е работилницата, живея в центъра на София и подобни помещения са кът, сега стягам в работата едно помещение та да видим какво ще излезне.
Относно летището на Слаковци е добър варян и е сравнително близо на 30мин. път. Взех и един бус за целта че преди това транспорта ми беше голяма мъка
Слави Чорбанов - София 0889290525
Balsa flies BETTER ! ;)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 27 фев 2018 15:32

Тасев не ти се разбира, сериозно. Тухли стругове и всичко е с по три въпросителни. Малко усилие за цивилизована комуникация няма да е излишно никому. Иначе да, малкото Д9 ми е от Румен. Но имам още много работа по него, основно да оправям собствени грешки.

Tasev

Мнение от Tasev » 27 фев 2018 15:41

Трудно ми е с кумунекацията!!!Имам лампов лапнитоп и не съм ф час с тихнологийте!!!Извини ме за правописа!!!Не те знам кой набор си???Аз се движа на дистанция зад Добри!!!НЕ съм от Вашето поколение!!!Та относно струга?Не си виждал такъв.За да питаш?Добри има в наличност.Може да ти го снима?И да снима някоя от "сусамските" патки? :lol: Много са готини!!

бачо илия депрона
Регистриран: 29 мар 2017 19:43

Мнение от бачо илия депрона » 27 фев 2018 15:47

Всичко е въпрос на гледна точка !!! Аз имам място,условия и машини да скова от шперплат и 1:1...Но ,не ме кефят...кефят ме тези,дето се събират на масата! ..Нямам търпението да сглобявам нещо с месеци !!
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/

Tasev

Мнение от Tasev » 27 фев 2018 16:37

Добри,тия дами от Сусам ли са? Въпрос към Бачо Илия-депрона?В т.н ти офис, на стената е окачен един прототип на немски реактивен самолет.Може ли да го покажеш ,да го видим??