Съхраняване на хигроскопични материали
-
- Регистриран: 03 мар 2020 23:15
Съхраняване на хигроскопични материали
Добър вечер. Както знаете повечето от веществата използувани за горива са хигроскопични, особено по безопасните от тях. Питам се как ги съхранявате така че пораженията да са минимални? Аз например ги слагам буркан в буркан(от тези с затягащите се капачки) и после в зип торбичка. Има ли смисъл според вас между бурканите или в торбичката да се сложи силикагел? Въобще споделете как си съхранявате окислителя или горивото в домашни условия, за да не се навлажнят.
Благодаря.
Благодаря.
-
- Регистриран: 08 дек 2016 17:20
Re: Съхраняване на хигроскопични материали
Има няколко да се изсмучи влагата...Буркана после.
-Нагряване около 110 градуса по Ц/опасно е/.
-Замръзяване и вакумиране/сублимация/.Някои фризери имат тази опция.Като пример, ако на предното ти стъкло на колата има сняг и се движиш, той се изпарява без да минава фазата вода.
Чрез този метод, ниска температура и вакум се сушат плодове...
-Замръзяване и вакумиране/сублимация/.Някои фризери имат тази опция.Като пример, ако на предното ти стъкло на колата има сняг и се движиш, той се изпарява без да минава фазата вода.
Добри Грабчев
-
Благодаря, това второто не съм го мислил. Иначе за нагряването може и повече, когато е само окислителя и не мисля че е опасно. Не пиша за какво говоря, че не знам колко годишна е аудиторията.Добри Грабчев написа: ↑21 мар 2021 19:23Има няколко да се изсмучи влагата...Буркана после.
А нещо за съдовете можеш ли да препоръчаш? Алтернатива на буркан банк? Кутиите за храна с уплътненията?
-
- Регистриран: 08 дек 2016 17:20
Най-добре е да получиш съвет от ракетомоделисти!
Добри Грабчев
-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Има производител на състезателни двигатели от висок клас.Вальо Савов знае последните тенденции."Джъмбол джет"Старите РМД...Костенец,бая гърмяха.Та се налагаше да се увлажняват!Направи си водна ракета,за лятото и жегите е супер!!!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Регистриран: 26 окт 2018 09:44
Аз лично не ги подлагам на никакви екстри Не съм имал проблем ...
Но смятам, че в пликче и капачка от Упсарин е достатъчно
Но смятам, че в пликче и капачка от Упсарин е достатъчно
-
Хитро. в капачката май има силикагел.
-
Проверих и наистина има силикагел. Само че аз ги ползувам тези кутийки за мотогондоли-има конфликт на интереси Освен това са пластмасови и от статично електричство може да се възпламени маторя!!!!!
-
- Регистриран: 20 сеп 2019 20:55
Негасена вар.