Страница 7 от 7

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 05 фев 2023 18:37
от Добри Грабчев
бачо илия депрона написа:
05 фев 2023 17:17
Tasev написа:
05 фев 2023 17:08
Зъл и гладен!Преди години ми беше казал ,че е имал бизнес със салами!Направи ми впечатление че е вещ в технологиите!😁🤔Както в дялкането на золации.😉☝️👍Сега е зает с бахура,после ще дялка!?Гладна мечка хоро не играе!?😉🤔🤔🤔
за изолациите се учих от тебе....за саламите , сам се учих......17 години си ''вадих хляба'' с тях- мноооого ''хляб'' имаше в саламите в ония времена, ноооо- ''хляба'' си го поделиха едрите риби....сега саламите са ми само хоби- като изолациите :lol: :lol:
Имаше и тема за суджуците, саламите, надениците и най-вече за луканките/карловска, смядовска/.където бях сразен не познаващ технологията... :(
Само да попитам...стават ли от 10 годишно свинско американско от запаса? И защо като се размрази водата е червена? При нашите селски прасета няма такова оцветяване!

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 05 фев 2023 18:40
от бачо илия депрона
Добри Грабчев написа:
05 фев 2023 18:37

Само да попитам...стават ли от 10 годишно свинско американско от запаса? И защо като се размрази водата е червена? При нашите селски прасета няма такова оцветяване! Много боя и Ета набутани вътре!
това са селски легенди- няма такова нещо.... в саламите има боя и Е-та, но не и в месото....ама ,още в соца имаше Е-та в саламите, но ние не знаехме....още пазя рецептите от държавния месокомбинат- калиев нитрит, калиев нитрат, натриев нитрат, пентанатриев триполифосфат, аскорбинова киселина, глюконо делталактон, соев протеин - всичко това го има в рецептурниците на Родопа- но не ги кръщаваха Е-та....информационното затъмнение през соца ни кара да хълцаме носталгично за онова време

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 05 фев 2023 19:26
от Добри Грабчев
това са селски легенди- няма такова нещо.... в саламите има боя и Е-та, но не и в месото....ама ,още в соца имаше Е-та в саламите, но ние не знаехме....още пазя рецептите от държавния месокомбинат- калиев нитрит, калиев нитрат, натриев нитрат, пентанатриев триполифосфат, аскорбинова киселина, глюконо делталактон, соев протеин - всичко това го има в рецептурниците на Родопа- но не ги кръщаваха Е-та....информационното затъмнение през соца ни кара да хълцаме носталгично за онова време
[/quote]
Само дето прасетата бяха хранени с фураж...жито, царевица, слънчоглед и добавки. Сега гледам прасета по 1 тон, заразени с ракови клетки...Това от Китай!

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 05 фев 2023 19:37
от бачо илия депрона
Добри Грабчев написа:
05 фев 2023 19:26
Сега гледам прасета по 1 тон, заразени с ракови клетки...Това от Китай!
товя ти ли го измисли , или някой ти го каза....след трета ракия в Сусамския хоремаг :lol: :lol: :lol: :lol:.....гледал бил той еднотонни прасета с ракови клетки - и как ги видя тия клетки - с въоръжено или невъоръжено око :lol: :lol: :lol:

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 05 фев 2023 20:02
от Добри Грабчев

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 05 фев 2023 20:13
от бачо илия депрона
Добри Грабчев написа:
05 фев 2023 20:02
Ам чи 1,5 милиарда китайци как се изхранват без ГМО?
Да има прасета по 1 тон...Има снимки в мрежата. И какви луканки стават от тях???
нито съм чувал нито съм виждал еднотонни прасета.....а за луканките- правят се от стари животни, защото месото е по-сухо....от млади животни не се правят луканки

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 07 фев 2023 00:48
от stef.vt.bg
бачо илия депрона написа:
04 фев 2023 08:18
faktura написа:
02 фев 2023 16:23
Бачо, какъв модел е 3D принтера ти ?
некъв ЕНДЕР
Хайде, наблягайте на 3Д-принтирането, че аз вече съм с едни гърди напред!
И моят е "ЕНДЕР", но не "некъв", а "Creality Ender 5 Plus" и имам принитирани вече два модела, от които единият е дори и залепен.
Може би приличам малко на самохвалко, но наистина се гордея с "постиженията" си в тази област само за две седмици откакто 3Д принтерът е у дома, като се има впредвид, че до тогава всичко около 3Д-принтираните модели ми се струваше доста екзотично.
Мисля да пусна теми в съответните раздели...

Успех!!!

Re: P-51 Mustang

Публикувано: 07 фев 2023 08:53
от Добри Грабчев